Juho Hyyryläinen

Hei, olen 17-vuotias kestävyysurheilija Vaalasta. Minun lajini ovat juoksu ja hiihto, joista päälajina on juoksu. Olen harrastanut näitä lajeja noin 4 vuotta. Opiskelen tällä hetkellä Sotkamon lukiossa hiihtolinjalla.                                                                                                                                
 SAAVUTUKSENI

Minulla on kaksi SM-hopeaa tältä vuodelta, SM-Maastoista Helsingistä ja SM-Maantieltä Pyhtäältä. Nämä molemmat siis juoksun puolelta. Hiihdossa olin viime talvena  kuudes nuorten SM-hiihdoissa Pyhäjärvellä. Minun ennätykseni 10 km matkalla juoksussa on tällä hetkellä  33.08. Yleisurheilun puolelta löytyy muutamia piirinmestaruuksia. 

KISAILUT

Vuodessa juoksukisoja tulee käytyä noin 10–20 riippuen kaudesta ja suurin piirtein saman verran hiihtokisoja. Aika useana viikonloppuna jostain päin Suomea löytyy joku kisa. Pääosin kisat ovat 3000m ratakisoja tai 10 kilometrin maantiekisoja, mahdollisesti jonakin viikonloppuna voi olla myös jokin maastokisa.

HARJOITTELU 

Viikkoon harjoituksia mahtuu noin 7-10, sekin riippuu siitä, että minkälainen viikko on. Juoksukilometrejä tulee viikossa 60-90 km. Harjoittelu muuttuu aina syksyllä siten, että rullahiihto ja muutenkin valmistautuminen tulevaa hiihtokautta varten alkaa, mutta myös silloin juoksuharjoituksia mahtuu viikkoon.

KEHITTYMINEN

Vuodesta 2021 10 kilometrin aika on parantunut lähes 4 minuuttia, ajasta 37.00, aikaan 33.08. Myös ratamatkojen ajat ovat luonnollisesti parantuneet. Olen viime vuosien aikana päässyt lähemmäksi ikäsarjani kärkeä, erityisesti juoksun puolella.

3000m ajan kehitys:

Ensimmäisessä 3000m kisassa aikani oli 9.46, vuoden 2022 lopussa 3000m ennätys oli 9.29 ja tällä hetkellä ennätys on 9.09.

TULEVA KAUSI

Tavoitteena ensi kaudella on saada lisää SM-mitaleja ja parantaa ennätyksiä. Talvella saattaa edessä olla ulkomaanleiri Portugalissa, juoksukautta varten. Lähin tavoite on päästä Islantiin Pohjoismaiden mestaruuskisoihin marraskuussa 2023, joihin katsastus on lokakuun loppupuolella Pajulahdessa.